Justin_tijm_news_detail

15 jul 2015

Mijn Justin Tijm

De mussen vallen dood van het dak en ik heb een afspraak van een hele dag. En dan ook nog in een kantoorgebouw. Ik lijk wel gek, een zwembad is vandaag een betere plek voor mij. Maar goed, ik wil mijn website toch wel heel graag in de lucht hebben.

Dus dan maar een dagje ploeteren in het kantoor bij Rovecom. Hoewel hun kantoor praktisch bij mij om de hoek is kruip ik toch achter het stuur van mijn auto. Het lijkt wel alsof mijn lichaam bij een temperatuur boven de 30 graden in een soort van trage modus komt. En die moet je niet overbelasten. Voor mij dus een legitieme reden om niet te gaan fietsen bij deze temperaturen.

Klaar in één dag

Ik parkeer de auto voor het gebouw op een plek waarvan ik denk dat mijn auto later op de dag in de schaduw staat (niets is minder waar blijkt later). De schuifdeuren van het lichte kantoorpand gaan open en vol verwachting stap ik binnen. “Zou ik aan het eind van de dag echt een complete website hebben?” bedenk ik mij stiekem. Ik heb namelijk gekozen voor het Justin Tijm concept waarbij mijn website binnen één dag gebouwd wordt.  Ik loop verder en ik word vriendelijk ontvangen door een dame. Ik vertel haar dat ik voor Justin Tijm kom waarop zij reageert “Ah, mevrouw Ringenier, is het niet? Ik zal Janet zeggen dat u er bent en ondertussen breng ik u alvast naar het kantoor.”

Zo, dat is een fijne binnenkomer. Ik word verwacht en ze weet ook met wie ik een afspraak heb. Een beter gevoel van welkom zijn is er niet. We stappen een kantoorruimte binnen waar een laptop en een beamer klaar staan om gebruikt te worden. De koffie en de thee staan in de aanslag, maar het mooiste komt nog; de tempratuur is heerlijk. Wat een verademing vergeleken bij die hitte van buiten. Ik maak me al een beetje zorgen over de mokerslag die me te wachten staat als ik weer naar buiten ga. Maar dat is voor latere zorg, eerst een dag werken aan mijn website.

Een maatpak aanmeten

Janet blijkt een spontane dame die staat te popelen om aan de slag te gaan. En samen met de webdesigner, Martijn, maken we een begin aan mijn website. Het voelt een beetje alsof we een maatpak maken. Welke stof vind je fijn – lees welke type website spreekt je aan – en welke stof niet – lees welk type website spreekt je niet aan. Maar ook de vraag waarvoor het pak gemaakt moet worden – lees het doel van mijn website – komt aan de orde. En zo beantwoord ik een hele serie vragen. Allemaal input voor Martijn. Hopelijk kan hij er iets mee want ik heb overal wel een mening over (al denk ik zelf dat ik wel makkelijk ben). Als Martijn aangeeft dat hij voldoende informatie heeft verlaat hij het kantoor. Ik stel het me zo voor dat hij ergens boven teruggetrokken achter zijn pc kruipt om voor mij aan de slag te gaan.

En dan komt Kim het kantoor binnen. Een goedlachse dame gewapend met een schrijfblok. Mijn collega zeg maar, want Kim is één van de creatieve schrijvers bij Rovecom. Natuurlijk heb ik een voorzet gegeven. Maar toch. Teksten voor een ander schrijven is geen probleem, maar mijn eigen teksten…. dat is een ander kopje koffie. Want wat vertel ik over mijzelf en welke tone of voice gebruik ik? Kim vraagt mij of ze even mag stoeien met mijn teksten.  “Natuurlijk, voel je vrij en laat je gaan” geef ik haar mee. En ook zij verlaat het kantoor zodat ik weer samen met Janet ben. En een doos vol heerlijke broodjes, want de lunch is inbegrepen.  

Gereedschapskist

Terwijl er elders in het gebouw twee mensen voor mij bezig zijn gaan Janet en ik aan het werk in de WebToolKit. Een mooie kreet voor een vrouw die naast tekstschrijver ook aannemer is. Ik ben dol op gereedschap en dit wordt mijn gereedschapskist om mijn website levend te houden.  Een duidelijke uitleg moet er voor zorgen dat ik straks zelf aan mijn website kan sleutelen. Dat wil zeggen blogs en foto’s toevoegen en hier en daar een stukje tekst aanvullen, schrappen of veranderen. Dat klinkt mij als muziek in de oren.

Als Kim dan binnenkomt met mijn tekst en Martijn met het ontwerp van mijn site word ik helemaal blij. Hij staat in de steigers; mijn website! Er moeten nog een paar zaken worden aangepast en dan kan hij live.

Het is dus gelukt, een website in één dag. Ik kan het jullie echt aanraden zo’n Justin Tijm concept. Samen werken aan je eigen website. Een site die in één dag gebouwd is. Nu is het aan mij om de site te vullen met blogs en foto’s. Mijn manier om mijn site levendig en dynamisch te houden. Iets waar ik naar uit kijk, lekker creatief schrijven. Maar nu moet ik eerst die zengende hitte in, daar zie ik dan wel weer tegenop.

terug naar het overzicht

Reacties (0)

Reageer

 
 

17 feb 2017

17 feb 2017

De start

We gaan ervoor; samen honderd kilo afvallen! Dat lijkt een heleboel, dat is het ook. Maar wij hebben voldoende vertrouwen in het programma en dat wij deze uitdaging samen kunnen volbrengen. Sportschool Hansie heeft helaas nog een addertje onder het gras....

01 feb 2017

01 feb 2017

Dag des oordeels

Al tijden staat het ons tegen, ons postuur. Wij vallen momenteel in de klasse zwaargewichten. Jammer maar helaas. Of niet? Is dit onze toekomst? Nee, liever niet. Toch konden wij de knop niet volledig omzetten. Tot 14 januari 2017....

27 okt 2016

27 okt 2016

De vlindervagina

Het is nog vroeg. De lamp boven de eetkamertafel brandt en we zitten rustig met zā€™n vijven te ontbijten. Het is stil en het enige geluid dat duidelijk hoorbaar is, is het gesnurk van Gandor. ...

12 nov 2015

1000_woorden_2_medium

12 nov 2015

1000 woorden

Je zult het maar meemaken, het verhaal van de gehaaide zakenman Jack McCall. Hij weet precies welke woorden hij moet gebruiken om zijn zaken rond te krijgen. ...